Umbakarno-blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dnešné školstvo.

Zdravím vás. Chcel by som upozorniť na to ako dnešné školstvo cicia peniaze zo žiakov resp. z rodičov. Škola dostane istý obnos peňazí za žiaka pri nástupe do školy. Každý rok treba platiť zbytočné výdavky ako ZRPŠ a pod. a ja sa pýtam načo to je ?! Viď. príklad môj známy sa učí na škole kde platia to spomínané ZRPŠ 7€ viem nie je to nič strašné ale povedali im, že to nie je povinné, pritom triedna od nich stále žiada to ZRPŠ. Odôvodňuje to tým, že to sú peniaze na školské akcie. To by bolo úplne v pohode lenže on za tých 5r. na žiadnej školskej akcii nebol a nie preto že by nechcel, ale preto že ostatné ročníky išli ale oni nie. Tak sa pýtam za čo zaplatil ? Kde sú tie peniaze ? Školu má predsa platiť štát a nie rodičia žiakov. Je to blbé ale je to tak. Keď sa mýlim tak na opravte, ale ja to tak vidím.

                                                                                                                                                                                       Ďakujem.

Na zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. Um...
    Výdavky na ZRŠ sú dobrovoľným príspevkom, ale nie sú zbytočné. Moje deti platili po 15 €, polosiroty 7,5, alebo ak viac súrodencov chodilo do jednej školy, tak platili len 1 príspevok. 50% ide na výdavky školy- napr. zakúpenie kníh do knižnice, stáže, kultúrne podujatia, výstavy poriadané školou, súťaže, soč, maturity atď. a 50% si môžu vyčerpať žiaci triedy. na výlet, do kina, turistiku, večierok, imatrikulácie, stužková atď. Že nechodia na akcie, nemusí byť vždy chyba triednej.
    hmmm školu by mal platiť štát....bohužiaľ ani na učebnice nie sú financie, lebo sa menia požiadavky a zrazu sú 5 ročné učebnice zastaralé, alebo s nekvalitným obsahom. Prv boli výkresy, farby v školách. dnes si každý žiak musí všetko uhradiť. Zatiaľ je školstvo bezplatné, ale nie zadarmo. a bude to horšie. školy začnú rušiť oveľa viac, ako doteraz
    publikované: 16.10.2013 22:14:26 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ja mám školstvo síce
    v zuboch, neviem, kam chodíš, keď len 7 euro, ale myslím si, že rodičov pár eur ročne nezabije, lebo aspoň u nás v ba za to nakupovali počítače a iné pomôcky... čo sa týka kňučania niektorých rodičov, hlavne aby na chlast bolo?
    publikované: 17.10.2013 10:29:45 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Matahari
    Sám by som to krajšie nepovedal

    Ale vážne, vzdelanie je zadarmo, môžeš deti odhlásiť zo školy a učiť ich doma, zákon to umožňuje... alebo zaplatiť smiešny poplatok a pýtať sa na čo bol použitý a podľa toho sa zariadiť - diskutovať.
    Toto je len anonymné sťažovanie na blogu, kde ťa poľutujú, dajú za pravdu ale nič nevyriešia. Premýšľaj nad tým.
    publikované: 20.10.2013 13:19:56 | autor: Ivak (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. But
    Ja sám nie som na tej škole o ktorej som písal vyššie, ale ako ste tu písali že to je dobrovoľné, kupujú za to knihy a pod. je to všetko v pohode ale tu ide o princíp. Knihy staré, počítače staré a všetko si musia zháňať sami. A rodičia peniaze dajú takže to s chlastom by som vypustil z hlavy. Len sám sa pýtam kde su tie peniaze kt. od nich žiadajú lebo v tej škole sa nič nedeje.
    publikované: 27.10.2013 16:28:35 | autor: Umbakarna (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014