Umbakarno-blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Inteligencia

Hovorí sa, že hlúpy človek je šťastný človek. Prečo však ? Lebo málo vie a nič ho potom netrápi. Je však taký človek naozaj šťastný ? Zoberme si to tak hlúpy človek nemá poriadnu školu, má mizernú prácu, takže má aj mizernú mzdu a zväčša nemá rodinu. Inteligentný človek má dobrú školu, dobrú prácu a vysokú mzdu (Nehovorím prevažne o Slovensku) a tým pádom má aj normálnu rodinu. Kto z tých dvoch ľudí je naozaj šťastný ? Podľa mňa ten inteligentný. Čiže to, že hlúpy človek, je šťastný človek je len blbosť. Ale čo znamená byť inteligentný ? Znamená to len zachovanie sa v určitých situáciach regulárne ? Môj názor je, že byť inteligentný znamená, byť človekom, ktorý racionálne premýšľa o veciach a tým pádom si vie vybrať vždy to, čo je pre neho v danej situácií správne bez toho, aby sa zachoval egoisticky voči svojim priateľom. Inteligentný človek, však mohol svoju inteligenciu získať dvoma spôsobmi a to tak, že ju mal vrodenú, alebo si ju vybudoval učením sa. Zoberme si napríklad takého Mozarta on už ako 4 ročný začal tvoriť hudbu, jeho inteligencia bola vrodená, ale čo taký Einstein ? Ten vo svojich 4 rokoch ani nehovoril. V škole mal zlé výsledky a nikto by si o ňom vtedy nepomyslel, že práve on zavedie teóriu relativity. On si svoju inteligenciu vytvoril študovaním. Nemal ju vrodenú, no aj napriek tomu je jedným z najznámejších vedcov na svete. Všetci ľudia na svete sú inteligentní. Ano samozrejme, sú isté inteligenčné deficity ale bez ohľadu na ne, istou dávkou inteligencie bol obdarený každý z nás. Je len nás samých ako s tou dávkou budeme nakladať. Avšak pozor medzi inteligenciou a šialenosťou je tenká čiara ;) Ďakujem.

Na zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. Nechcem kritizovať
    ale nie celkom súhlasím. Upratovačka môže byť pokojne inteligentnejšia ako vysoko postavený riaditeľ. Je rozdiel medzi inteligenciou a vzdelanosťou. Obe však môžeš zveľaďovať :)
    publikované: 28.10.2014 09:16:24 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. But
    To máš pravdu. To mi nenapadlo. Vďaka, určite sa z tejto chyby poučím.. :)
    publikované: 28.10.2014 16:51:14 | autor: Umbakarna (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014