Umbakarno-blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Priateľstvo

Každý z nás ma priateľov. Aj ten naj osamelejší človek, nebol niekedy osamelí a mal priateľov. Priateľom dôverujeme, ale či sú ozajstní priatelia to zistíme až v niektorých situáciách. Priateľstvo medzi ľuďmi je podľa mňa dôležitá vec v živote ľudí ako takých. Treba si poriadne otvoriť oči a uši, aby sme si dobre vybrali svojich priateľov. Nikto z nás nepotrebuje pri sebe ľudí, ktorí mu pri každej príležitosti bodnú nôž do chrbta. Tí ľudia, ktorý sú ako sa hovorí falošní a každý si myslí, že nemajú priateľov sú na omyle. Aj oni majú priateľov. Koho ? No ľudí, ktorí sú ako oni. Nie je to však obyčajné priateľstvo, ale nejaký zvláštny druh priateľstva, v ktorom je plno opatrnosti a nezvyčajných situácií. Títo ľudia, však nikdy nebudú mať normálnych priateľov, pokiaľ nezmenia svoj život. Ďalší druh priateľstva ja priateľstvo medzi mužom a ženou. Je to krásne priateľstvo, ktoré môže prerásť aj v niečo viac. Niektorí muži majú za najlepšieho priateľa ženu. Je to jeho kamarátka, ktorej môže povedať všetko bez okolkov. Také priateľstvo si treba ceniť, lebo je to zvyčajne priateľstvo na celý život. Keď skončí, tak iba z toho dôvodu, že jedna osoba začne prechovávať lásku k tej inej. Čo je bežné, keďže sme so svojimi priateľmi často. A keď sú dve osoby opačného pohlavia prakticky stále spolu, tak začnú k sebe cítiť niečo viac ako len priateľstvo. Keď však začne cítiť niečo viac, len jedna osoba, tak je to zväčša koniec veľkého priateľstva a to priateľstvo začína pomaly chradnúť. Ďalším typom priateľstva môže byť aj medzi človekom a zvieraťom. Ako sa hovorí, pes je najlepší priateľ človeka. Nemusí to však byť len pes. Môže to byť hoci aké zviera. Neviem však, či je to priateľstvo alebo či si len človek to zviera neobľúbil. Aj tak si však myslím, že je to priateľstvo, ktoré skončí len smrťou. Tak, či tak majú priatelia dôležitú úlohu v našom živote a napĺňajú nás radosťou a šťastím v našom živote. Samozrejme ak sú tí priatelia pravý. Pridám tu aj jeden citát, ktorý sa mne osobne veľmi páči a snažím sa podľa neho žiť "Keď priateľ vyjadruje pred tebou svoju myšlienku neskrývaj pred ním vlastný názor, či je to súhlas, či odmietnutie. Ale aj keď mlčí, nech tvoje srdce načúva jeho srdcu, lebo v priateľstve každá myšlienka, želanie i nádej sa rodia v tichu a odovzdávajú sa s veľkou radosťou." Ďakujem.

Na zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. Priateľov si treba vážiť
    Pekne si to napísal. Človek si niekedy ani neuvedomuje akí sú priatelia dôležité. Paradoxne na nich nadávame a sťažujeme sa na nich a potom keď ich stretneme nám začnú chýbať a zistíme, ako veľmi sme ich vlastne mali radi
    publikované: 26.10.2014 19:02:47 | autor: Carpe diem (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. But
    Vďaka. Presne tak je to čistý paradox. Proste často si nevážime to čo máme.
    publikované: 26.10.2014 19:05:19 | autor: Umbakarna (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014