Umbakarno-blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nepodľahnime tomu.

Prečo niekedy robíme veci, za ktoré sa na "druhý deň" hanbíme ? Nie nemyslím teraz akcie, na ktorých sa užíva alkohol, ale mám na mysli HNEV ! Keď sa hneváme cítime nepokoj v celom tele a vtedy môžeme urobiť veci, ktoré by sme v pokoji neurobili. Nehnevať sa ani nedá, ale dá sa hnev kontrolovať. Niekto sa ventiluje cvičením, čo je asi najlepšie riešenie. Existuje ale ešte viac takých spôsobov ako napr. fajčenie, hrešenie, zbitie niekoho a pod. to je však zvrátené lebo keď sa upokojíme, tak sa na to budeme pozerať úplne inak ako keď sme v afekte. Treba však stále myslieť na následky nepodľahnúť úplne tomu hnevu, aby sme si stále nechali ten zdravý úsudok a nerobili veci, ktoré by škodili ostatným. Keď sa hneváme, či už pre školu, partnera, rodinu, alebo pre niečo iné, stále musíme myslieť na následky. Hlavné je, aby sme nerobili nič afektovane. Skôr, či neskôr to budeme ľutovať. Takže žiadne fajčenie a ani zbitie niekoho, lebo sa budeme viac hanbiť ako tešiť, že nás hnev prešiel. Hrešením sa človek upokojí len na chvíľu, skôr či neskôr sa hnev dostaví zasa. Je to dobre na upokojenie, ale len chvíľkové a hlavne je aby sme nikoho neurážali. Hnev zo školy pozná každý študent. Ako sa proti tomu brániť ? Určite nie trhaním zošitov, kníh lámanie pier a ceruziek, stačí na trošku vypnúť poprechádzať sa, upokojiť sa cvičením napríklad. Každý kto cvičí určite vie, že stačí 10 klikov a je to oveľa lepšie. Si nervózny ? Daj si desať ! Hlavne s úsmevom An :)

Na zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. umba ka
    ==stačí na trošku vypnúť poprechádzať sa==odporúčam tiež, len nie samej. lepšie je to v dvojici. stačí, že nás ten doprovod bude počúvať, nemusí ospovedať. stačí jeho nežný pohľaad, pokrútenie hlaavy. Áno, stačí na to i pes.
    publikované: 30.01.2014 18:31:23 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Vasilisa26
    Máš pravdu. To ma napadlo už po dopísani článku :) a máš pravdu je veľa vecí. Len hlavne je, aby sme neurobili niečo zle.
    publikované: 30.01.2014 18:35:21 | autor: Umbakarna (e-mail, web, autorizovaný)
  3. lenže,
    aby sme neurobili niečo zlé niekomu inému, sa môže obrátiť proti nám. Čo ak sa nám v posilovni niečo stane? Čo ak pri behu budeme takí zahĺbení do seba, že nás zrazí auto? Čo keď na tej prechádzke sa zatúlame? A čo sa len tak jednoducho vykričať? A keď sa nevyventulujeme, čo keď nám stúpne tlak a nás porazí? Komu teda ublížime viac? Vidíš možnosť v tom, že by sa hnev odbúral spevom?
    publikované: 30.01.2014 19:14:42 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. But
    Tak to je málo pravdepodobné ale zasa to nevylučujem. Nechcem ťa chytať za slovíčka, ale desať klikov si môžeš dať aj doma v izbe alebo hoci kde. Beh ? ja osobne by som nebežal po ceste ale po chodníku. A tak no. A nestretol som sa tým ešte, že sa dá spevom odbúrať hnev. Ale to bude asi len preto, že spievať neviem :)
    publikované: 30.01.2014 19:29:04 | autor: Umbakarna (e-mail, web, autorizovaný)
  5. xixi
    že nevieš spievať, ešte neznamená, že spievať nemôžeš! Skús to. Vedz, že poznám takého človeka, ktorý si začne spievať, ke´d ho niekto nahnevá a vôbec ho netrápi, že si vymýšľa slová, alebo že spieva falošne. Pre mňa je to indícia=pozor odložiť špendlíky, lebo vybuchne. Alebo začne zametať, hoci je pozamrtané. Dôležitý je ten pohyb. Máš pravdu.
    publikované: 30.01.2014 19:42:23 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. But
    Vieš čo ? Inšpirovala si ma, určite to vyskúšam pri najbližšom návale hnevu. A som rád, že so mnou súhlasíš.
    publikované: 30.01.2014 19:48:26 | autor: Umbakarna (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014