Umbakarno-blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Láska

Láska, čo to je ? Je to len nejaký pocit náklonnosti k nejakej osobe ? Alebo silný citový vzťah k nejakej veci, myšlienke ? No áno je to cit krotý zažil asi už každý z nás, či je to materinská láska, láska k opačnému pohlaviu alebo k svojmu domácemu miláčikovi :) tak či tak, je to intenzívna vzbura hormónov a vášni k niečomu. V jednom článku na internete som sa dočítal, že láska bude o pár rokov iba slabosť. Podľa mňa láska je svojim spôsobom slabosť už aj dnes. Keď ju cítime k nejakej inej osobe tak sa správame čudne, robíme rôzne veci len aby sme sa tej osobe zapáčili, vyhoveli a nerobili to, čo sa jej nepáči. A čo s láskou po niekoľkých rokoch? Ochabne? Hovorí sa že láska je ako zápalka. Najintenzívnejšia je na začiatku a potom už len "dohára" čiže chabne. Je to pravda ? Určite je v niektorých prípadoch ale keď to človek prežíva intenzívne tak potrebuje dosť dlhú dobu na to, aby tá láska ochabla.  Niekedy zažívame aj to, že niekto sa nám veľmi páči a neskôr sa do neho zaľúbime, hoc on necíti to isté a čo s tým ? Buď máte veľkú trpezlivosť čakať, že sa do vás ta osoba zaľúbi, alebo proste zafixovať si to, že tá osoba nikdy nebude cítiť to čo vy a pohnúť sa ďalej. Určite niektorí zažili aj to, že ste boli s niekym, s kým vám bolo veľmi dobre ale po čase urobil takú vec, že sa vám kvázi zhnusil. Ale treba pamätať na to, že keď vás ten človek mal veľmi rád, tak to neurobí. Takže tá láska je ako keby tou zápalkou ale niekedy ju tá druhá osoba sfúkne pred časne a je koniec. V takom prípade neostáva nič iné ako zabudnúť na to krásne čo bolo a pohnúť sa ďalej s úsmevom. Čas všetko zahojí. A čo taká platonická láska ? Je to láska ? Či je to nejaký cit utvorený z toho, že k tej osobe máte tak blízko že neviete čo k nej cítite ? Je to len vzťah čisto duchovný bez sexu a sexuálnych pocitov ? Podľa Platóna áno. Či sa toho pridržiavať je na nás všetkých. Na záver by som chcel pridať jeden citát ktorý sa mne osobne veľmi páči.Urobte si na neho svoj vlastný názor :) Láska ktorá sa nezakladá na priateľstve je ako dom postavený na piesku.

Na zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. Um...
    ==Takže tá láska je ako keby tou zápalkou ==niekedy je iba dohárajúcou pahrebou. stačí fúknuť, pridať íveru, alebo aj pokrčený zdrap papiera a znovu sa rozhorí....a zohreje. je klamlivá, ale nádherná. Ak cítime lásku k niekomu, nečakáme odmenu, nepočítame, koľko sa nám vrátilo, ale všetko robíme pre podstatu lásky samej - rozdáva
    publikované: 16.10.2013 22:20:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. But
    Prepáč, za oneskorenie. Ano môžeme k tej pahrebe pridať papier. Ale väčšinou keď už láska ako keby dohára je ťažké aby sa rozhorela zasa. Nehovorím, že je to nemožné, ale často sa to nevidí. Hlavne, keď tam nie je snaha z oboch strán.
    publikované: 24.10.2014 20:45:09 | autor: Umbakarna (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014